Proiectare Arhitectura

Proiectare Arhitectura

Arhitectura in fapt este despre noi, oamenii, cu toate aspectele vietii cotidiene, sociale si nu in ultimul rand economice. Fie ca sunteti interesat de, un proiect pentru casa, proiecte de case moderne, case din lemn sau cu mansarda, proiecte de pensiuni sau proiecte de locuinte noi, construirea unei cladiri de birouri, amenajarea interioara a biroului companiei dvs, de proiectarea unei hale industriale sau a unei ferme agricole, veti gasi in echipa IzoVitas Group un colaborator de incredere, creativ si cu o vasta experienta in domeniu.

Cautati un arhitect pentru realizarea unui proiect de casa, o casa moderna, confortabila, primitoare si durabila? O arhitectura de calitate, la un pret rezonabil, care sa optimizeze costurile dumneavoastra? Experienta noastra de peste 15 ani ne-a relevat importanta abordarii fiecarui mod de constructie ( beton, lemn, metal) si modul cel mai optim de punere in practica. Proiectam oriunde ne solicitati, in tara sau in afara ei.

Primele impresii le putem discuta la o cafea pentru a intelege nevoile dumneavoastra si pentru a demara intr-un mod eficient si constructiv proiectul (ce informatii preliminare sunt necesare, ce documentatii sunt realizate de firma de arhitectura si in ce momente), precum si cateva modalitati de optimizare a investitiei.

Servicii de Proiectare Arhitectura

IzoVitas Group elaboreaza urmatoarele tipuri de proiecte.

– Proiecte de executie pentru constructii civile si industriale pentru urmatoarele specialitati: arhitectura, structura de rezistenta, instalatii electrice, de curenti slabi (telefon, interfon, retea de calculatoare etc.), instalatii termice, ventilatii si aer conditionat, instalatii sanitare si de incendiu. Proiectele se intocmesc la faza (DTAC) proiect de autorizatie + proiect tehnic (PT) + detalii de executie (DDE) + antemasuratori + caiete de sarcini – pe scurt: proiecte complete.

– Amenajari de interior

Proiectele contin toate documentatiile necesare pentru obtinerea diverselor aprobari in vederea construrii.
Daca este necesar, proiectele pot contine scenariu de siguranta la foc si calcului coeficientului de izolare termica globala “G”.
Se executa proiecte pentru orice fel de cladiri civile: locuinte, cladiri de birouri, cladiri de apartamente, case de vacanta, scoli, gradinite, etc. Deasemenea proiectam cladiri industriale: hale de productie, de depozitare, anexe tehnice, etc.
Nu intocmim proiecte pentru bransamente. Acestea se fac de catre societati comerciale specializate si autorizate in fiecare domeniu in parte.

– Planuri urbanistice de detaliu (PUD)

Servicii de Consultanta

Oferim consultanta cu privire la majoritatea problemelor ce tin de proiectarea investitiilor imobiliare, dintre care enumeram:

I. Consultanta in alegerea unui teren sau a unei constructii vechi.

Orice teren are o serie de conditionari/restrictii de construire. Acestea sunt de mai multe tipuri, dintre care enumeram:
-geometrice – retrageri obligatorii, procent maxim de ocupare a terenului (POT), coeficient de utilizare a terenului (CUT) inaltime maxima, aliniere la cornise sau la fronturi construite existente functionale – orasul este impartit in zone functionale in care sunt permise unele utilizari si nu sunt permise altele;
-legale – unele parcele sunt grevate de servituti;
-tehnice – cu privire la calitatea terenului de fundare.

Cladirile vechi sunt chiar mai problematice decat terenurile. De cele mai multe ori ele sunt construite dupa standarde mult mai permisive decat cele curente. In momentul in care se intentioneaza realizarea de modificari ale unor cladiri vechi, regulamentele cer aducerea respectivelor cladiri intr-o stare in care sa se respecte standardele curente de construire, ceea ce conduce la necesitatea unor investitii substantiale, uneori chiar mai mari decat ar fi necesar pentru construirea unei cladiri noi de aceeasi dimensiune.

Consultarea unui arhitect inaintea achizitionarii unui teren sau a unei cladiri existente va poate scuti de neplacerea de a constata post factum ca respectivele bunuri imobile nu indeplinesc cerintele dumneavoastra sau ca este necesara o investitie prea mare in acest scop.

II. Consultanta in elaborarea proiectelor pentru investitii finantate din fonduri europene.

Proiectarea pentru investitiile finantate din fonduri europene prezinta particularitati specifice.  Biroul nostru dispune de personal calificat cu o vasta experinta in elaborarea acestor tipuri de proiecte. O alegere gresita va poate costa timp, bani si chiar pierderea finantarii.

III. Consultanta cu privire la viabilitatea unei investitii – studiu de fezabilitate.

O investitie imobiliara se desfasoara in etape pe parcursul a unei perioade semnificative de timp, in general de ordinul anilor, chiar daca nu intotdeauna. Cunoasterea prealabila a acestor etape, a costurilor si a problemelor legale asociate va poate permite realizarea unui plan de afaceri realist – conditie a unei investitii de succes.

IV. Consultanta cu privire la sisteme constructive, materiale de constructii.

Diversele sisteme constructive si materialele de constructii existente pe piata raspund fiecare in mod diferit la criteriile de calitate privitoare la cladiri. Este necesara definirea clara a criteriilor specifice pentru fiecare cladire pentru a se putea face o selectie in cunostinta de cauza.

Servicii de Avizare si Autorizare

Biroul nostru de Arhitectura asigura contra cost, la cererea clientului, depunerea si ridicarea documentelor pentru obtinerea urmatoarelor acte necesare in vederea construirii: certificat de urbanism, avize si acorduri cerute prin certificatul de urbanism, autorizatie de construire. Acest serviciu este disponibil doar pentru proiecte elaborate de catre firma noastra.

Nu se pot garanta termene fixe pentru obtinerea actelor, ci doar termene de depunere. Eliberarea actelor de catre autoritatile respective se face intr-un timp care tine doar de aceste autoritati.

Servicii de Urmarire de Santier

Proiectantul este obligat prin lege sa fie prezent pe santier la anumite faze cheie ale constructiei, denumite faze determinante. Aceasta prezenta este deci acoperita de costul de proiectare. Deasemenea, pe santier pot aparea situatii neprevazute in proiect si care se vor solutiona de catre noi tot in cadrul onorariului de proiectare.

Este insa indicata prezenta regulata a proiectantului pe santier, nu doar in situatiile specificate mai sus. Acest lucru este recomandabil pentru orice constructie, dar indispensabil pentre cele mari si/sau complexe. Aceaste vizite regulate (in functie de caz, pot fi zilnice, o data sau de doua ori pe saptamana) se vor face in afara valorii contractului de proiectare, ca un onorariu lunar sau saptamanal.